dimarts, 16 d’abril del 2013

Cadira Barcelona

Imatge extreta de 


Aquesta cadira va ser contruida per l'arquitecte Ludwig Mies van der Rohe. És una obra clàsica de el diseny de mobiliari actual.
Per a colocar-la al Pavelló alemany creat amb motiu de l'Exposició Internacional de 1929 a Barcelona. De aqui prove el seu nom. L'estructura del mobiliari estava realitzada originalment en acer inoxidable polit, mentre que les superfícies del seient i el respatller van ser fetes de cuir de pell de porc. Més tard, el 1950 es farien ajustos al disseny per produir-la en massa.
Avui dia aquesta obra clàssica del disseny de mobiliari segueix sent molt popular, i tant la cadira, com el puf i la taula auxiliar a joc segueixen sent fabricats, sota la llicència comprada per Knoll a Mies, el 1953. Encara que hi ha imitacions més econòmiques, les cadires originals porten la signatura de van der Rohe i el logotip de Knoll impresos en el quadre. Knoll destina una part de la venda dels seus objectes fabricats amb disseny de Mies al Museu d'Art Modern a Alemanya. Les imitacions tampoc poden portar el nom "Barcelona", en estar registrat per Knoll.
 
Informació extreta de 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada